Karamelsaus Stap-voor-stap

1
10-20 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat in een koekenpan met dikke bodem de suiker op zeer laag vuur langzaam smelten.
  • 2 Na verloop van tijd zal de suiker op enkele plekken gaan verkleuren. In eerste instantie verschijnen er kleine kratertjes van gekarameliseerde suiker, later zal de suiker volledig gaan karameliseren. Het belangrijkste: blijf geduldig! Roer gedurende het karameliseringsproces vooral niet in de pan.
  • 3 Neem, zodra de suiker volledig vloeibaar is geworden, de pan van het vuur. Naarmate de suiker verder karameliseert neemt de zoetkracht af. Een zeer donkere karamel is minder zoet, en kan bovendien bitter gaan smaken. Laat de karamel daarom niet te donker worden. Proef de karamel nooit met de vingers, die verbranden!
  • 4 Verwarm de slagroom. Zet de koekenpan met karamel terug op het vuur. Schenk de warme slagroom al roerend scheut voor scheut bij de karamel.
  • 5 Geen zorgen als de vloeibare karamel te hard is geworden. Dit is op te lossen door de saus al roerend weer langzaam te verwarmen, de hard geworden karamel zal vanzelf weer smelten. De koekenpan met karamel kan weer schoongemaakt worden door de aangekoekte karamel te verwarmen.

Karamelsaus Stap-voor-stap is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Jonas Cramby's paletas de agua (mexicaanse ijslolly's)
20 min
Bekijk recept
Hartige broodtaartjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus stap-voor-stap
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap soezen bakken
15 min Gebak
Bekijk recept

Hangop met sesamkaramel en peer
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Stroopwafeltaart
35 min Gebak
Bekijk recept
Ebony & Ivory brownie experience
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Kipkluifjes met karamelsaus
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept