1 Meng de ingredienten van de marinade en laat vlees tenminste twaalf uur afgedekt op een koele plaats marineren. Keer en bedruip het vlees af en toe.
2 Neem vlees uit marinade en droog het heel goed af met keukenpapier.
3 Zeef de marinade.
4 Smelt spek, voeg het grootste deel van de boter toe en laat dit in een braadpan goed heet worden.
5 Leg het vlees in de pan, schroei het snel aan alle kanten dicht.
6 Zet het vuur lager en braad het vlees met deksel schuin op de pan in ongeveer 35 min. aan alle kanten bruin. (doe er af en toe een klontje boter en een lepel van de marinade bij)
7 Neem het vlees uit de pan en hou het warm.
8 Voeg de overgebleven marinade bij de achtergebleven boter, even als verwarmde witte wijn en sjalotte.
9 Laat vocht 15 min. inkoken tot ongeveer 300 ml overblijft. 1
0 Voeg er dan de ongeklopte slagroom bij en roer enkele male goed door. 1
1 Laat 1 min. heel zacht doorkoken. 1
2 Breng saus op smaak met zout, peper en dragon. (optioneel) 1
3 Snijd vlees in dikke plakken, leg deze op een voorverwrmde schaal en giet er wat van de saus over.