Zoek
Chin-chin
6
30-60 min -
Smulweb.nl
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 gr. zelfrijzend bakmeel50 gr. boter3 eieren100 gr. witte
basterdsuiker25 gr. geraspte nootmuskaatwat zoutplantaardige frituurolie Voorbereiding Zeef het meel en snijd de boter er met twee messen door.
Klop de eieren met de suiker en nootmuskaat en schep het meelmengsel
erdoor.Kneed het geheel tot er een stevig deeg ontstaat.Verdeel
het deeg in 3 of 4 stukken en rol elk stuk dun uit.Snijd het in lange repen van circa 1 1/2 centimeter en dan in stukjes van 1 1/2 centimeter. Bereidingswijze Leg de stukjes op een met bloem bestrooide bakplaat.Verhit de
frituurolie tot 160 graden en frituur de chin-chin
niet teveel tegelijk
tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.Laat de chin-chin uitlekken
en afkoelen op keukenpapier. Serveertips Bewaar ze eventueel in een luchtdichte trommel.Eet smakelijk!
Bron: De traditionele Afrikaanse keuken Foto's /
Bereiding
Leg de stukjes op een met bloem bestrooide bakplaat.Verhit de frituurolie tot 160 graden en frituur de chin-chin, niet teveel tegelijk, tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.Laat de chin-chin uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
Chin-chin is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
CHIN-CHIN (ZOETE DEEGSTRIKJES)
30-60 min -
Bekijk recept
Chin-chin (zoete Deegstrikjes)
20-30 min -
Bekijk recept
Chin Chin
30-60 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Paddestoelensoep
30-60 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
CHIN-CHIN (ZOETE DEEGSTRIKJES)
30-60 min -
Bekijk recept
Chin-chin (zoete Deegstrikjes)
20-30 min -
Bekijk recept
Chin Chin
30-60 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Paddestoelensoep
30-60 min -
Voorgerecht
Bekijk recept