Jamie Oliver's Pasta Met Venkel En Salami

2
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Giet twee flinke scheuten olijfolie in een pan. Doe er de salami en gesneden knoflook bij. Kneus het venkelzaak licht in een vijzel of met een mes en doe het ook in de pan. Laat het 1 minuut bakken op een lage pit - het vet moet uit de salami bakken en deze moet krokant worden. Doe nu de gesneden venkel erbij, roer, doe het deksel op de pan en zet de pit iets hoger. Laat 5 minuten koken en voeg de bloktomaten toe met eventueel wat gedroogde spaanse peper. Laat 25 minuten koken tot het mengsel enigszins is ingedikt. Breng op smaak met zout en peper. Kook de pasta in een grote pan gezouten kokend water al dente. Maak intussen de pangritata (krokante broodkruimels). Dit geeft het gerecht een mooie structuur. Neem daarvoor een paar flinke handen grof broodkruim zonder korstjes. Bak het kruim met 4 eetlepels olijfolie tot het krokant begint te worden. Doe het takje rozemarijn erbij. Giet de pasta af en roer er de tomatensaus doorheen. Doe het in een schaal en gooi de pangritata er overheen.

Jamie Oliver's Pasta Met Venkel En Salami is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Penne met salami, cherrytomaatjes en spinazie
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfstige farfalle met salami en kikkererwten
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Jamie Olivers goudgele kipspiesjes met gele-paprikasaus & zwarte quinoa
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toast met makreel en gepocheerd ei
Bekijk recept