Vet de cakevorm in met wat boter en bekleed langs de lange kant met een op maat geknipt velletje bakpapier. Meng de marmelade met de amandelspijs en het sinaasappelsap of de Grand Marnier (in de foodprocessor). Klop de boter met 100 gram van de suiker tot een luchtig mengsel. Splits de eieren in dooiers en witten. Klop de dooiers ??n voor ??n door het botermengsel. Klop het eiwit stijf en klop er lepel voor lepel de resterende 100 gram suiker door. Spatel eerst het zelfrijzend bakmeel en daarna het stijfgeklopte eiwit (in twee gedeeltes) door het beslag. Schep de helft van het beslag in de vorm en schep daarop het marmelademengsel. Schep er het resterende beslag op en strijk de bovenkant glad. Zet de cake 60 tot 75 minuten in de voorverwarmde oven tot hij gaar en goudbruin is. Controleer door er op de bovenkant op te drukken; de cake moet dan terugveren. Laat de cake 5 tot 10 minuten in de vorm rusten en stort op een rooster. Laat de cake afkoelen. Afwerken: Bestrooi de Cake voor het serveren met poedersuiker