Eendenborstfilet Met Krieken.

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de krieken uitlekken, giet het sap in een steelpannetje met het glas Banyuls. Laat tot de helft inkoken. Maak kruisvormige inkervingen in het vel van de eendenfilets. Leg in een hete pan (zonder vetstof) de filets op hun velkant en bak ze 5 minuten op elke kant (voor rozig vlees). Verpak ze in aluminiumpapier. Bind de ingedikte saus met zetmeel en voeg de krieken toe. Kruid met peper en zout en breng aan de kook. Snijd de filets overlangs, vang de jus op en giet bij de saus. Schik de sneetjes op borden en overgiet met hete saus. Meteen opdienen met frietjes of kroketten.

Eendenborstfilet Met Krieken. is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Everzwijnragout met witte wijn en krieken
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met kriekjes en puree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kriekensoep met rode wijn en gember
35 min
Bekijk recept
Ijsthee met krieken en tequila
Snack
Bekijk recept

Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken eendenborstfilet
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tamme eendenborst met frisse rode biet-carpaccio
30 min-
Bekijk recept
Eendenborstrolletjes met cassisconfituur
25 min Voorgerecht
Bekijk recept