Gekonfijte Knoflook

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Los de suiker op in het water en laat dit in een steelpan één keer opkoken tot alle suiker volledig is opgelost en er een stroperige siroop ontstaat. Laat de suikersiroop afkoelen. Pel ondertussen de knoflooktenen. Doe de tenen in de steelpan en breng de siroop op middelhoog vuur tot het kookpunt. De knoflook ín de siroop van het vuur af laten afkoelen. Vervolgens nogmaals de knoflook in de suikeroplossing aan de kook brengen en opnieuw ín de siroop van het vuur af laten afkoelen. De afgekoelde knoflook uit de siroop zeven en in een afgesloten potje in de koelkast tot gebruik wegzetten.

Gekonfijte Knoflook is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kaas-garnalensaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept
Gemberhartjes
35 min Voorgerecht
Bekijk recept