Verwarm de oven voor op 200?C. Was de aardappels onder de kraan. Ze worden het schoonst als je een nagelbosteltje gebruikt. Snijd ieder aardappel op de snijplank in de lengte doormidden. Strijk met het bakkwastje 1 eetlepel slaolie uit over de bakplaat. Leg er de aardappelhelften op met de schil naar beneden. Bestrijk de bovenkant van de aardappels met de tweede lepel slaolie. Strooi over iedere aardappelhelft een snufje zout en rozemarijn. Dat is zoveel als je tussen je duim en wijsvinger kunt pakken. Schuif de bakplaat in de oven op de middelste richel. Was de steeltjes bieslook even onder de koude kraan en schud ze droog. Snijd de bieslook even op de snijplank in kleine ringetjes. Doe de kwark in de zeef,laat even uitdruipen en doe de kwark in de kom. Giet er 5 eetlepels melk bij,strooi er 2 snufjes zout en de bieslook over en meng dit alles met de garde. Na 45 minuten zijn de aardappels klaar. Doe de oven uit en leg een onderzetter klaar. Zet daar de bakplaat op(pannenlappen!). Laat de aardappels nog een paar minuten afkoelen voor je ze op tafel zet. Geef er de kruidenkwark bij.