Doe de dag voor u de pudding wilt maken gedroogd fruit, gemengde schil, bier, rum, sinaasappel en citroensap en schil in een grote kom, dek hem af en laat hem een nacht staan. Meng het fruitmengsel, niervet, de suiker. eieren, broodkruim, het bakmeel, de specerijen, amandelen en 1/4 dl zout in een grote kom - het mengsel moet van de lepel vallen. Als het te stijf is, voegt u nog wat bier toe. Zet de puddingvorm op een treefje in een grote pan met deksel waarin hij gemakkelijk past en schenk hier voldoende water in om tot halverwege de vorm te reiken. Verwijder de vorm en breng het water aan de kook. Vet de puddingvorm in en bekleed de bodem met een cirkel bakpapier. Vul hem met het mengsel. Knip een vel vetvrij papier en een vel folie die groot genoeg zijn om ruim over de vorm tot halverwege de wanden te reiken. Leg het vetvrije papier op de folie, vet het papier in en maak een plooi in het midden van beide vellen. Leg ze met de ingevette kant omlaag op de pudding en vouw ze over de rand. Dek af met een deksel als uw vorm die heeft, of knoop een touwtje om de rand en maak met touw een handvat over de bovenkant. Zet de vorm rustig op het treefje in de pan en laat het water snel sudderen. Laat de pan afgedekt 8 uur stomen. Vul indien nodig het water aan. Als u de pudding wilt bewaren om later op te warmen, laat hem dan 6 uur stomen en nog 2 uur op de dag dat u hem wilt eten.