Snijd het vlees in dobbelstenen en wrijf die in met peper en zout. Snijd de ui in ringen en snipper de knoflook. Smelt de spekblokjes uit in de boter en fruit daarin boven zacht vuur de ui, bestrooid met paprikapoeder. Neem alles uit de pan, draai het vuur hoger en bak dan snel het vlees aan alle kanten aan. Voeg er de in blokjes gesneden aubergine, de in reepjes gesneden paprika, gesnipperde sperziebonen en de in de plakjes gesneden aardappels aan toe. Laat deze even meefruiten, voeg er de gepelde en in plakken gesneden tomaten bij, laat alles nog even verder pruttelen en leg de ui en spekblokjes er weer bij. Voeg een scheutje warm water toe en laat, met het deksel op de pan, alles op zeer zacht vuur 1 uur stoven, met als kruiderij wat tijm en laurier, peper en zout. Tenslotte doet u er de witte bonen bij en laat die mee warm worden. Strooi voor het opdienen peterselie over het gerecht.