Doe de bloem, het amandelpoeder, het zout en de gist in een voldoende grote kom. Wrijf 200 g boter door het mengsel tot het geheel op broodkruim lijkt. Voeg de suiker toe en meng. Meng de eieren met de honing en de melk. Voeg dit mengsel toe aan het bloemmengsel. Kneed gedurende 10 minuten tot een glad deeg bekomen wordt. Breng het geheel over in een ingevette kom. Zet onder deksel of dek af met een vochtige handdoek en laat gedurende een uur rijzen op een warme plaats. Net voor het deeg een uur gerezen heeft, de apple schillen, in blokjes snijden en onder het rozijnen mengsel scheppen. Laat de rest van de boter net smelten. Kneed het deeg gedurende enkele minuten en voeg de geweekte vruchten toe. Voeg eventueel bloem toe indien het deeg te kleverig wordt. Verdeel het deeg in 2 helften. Vorm van elk van de helften een lap deeg van 20 cm x 30 cm. Bestrijk beide stukken deeg met de gesmolten boter. Verdeel de kersen over beide deeghelften. Maak van het marsepein 2 worsten - 1 per deeghelft - en leg die midden op het deeg. Vouw de ene helft van het deeg - van 1 deeghelft - over de andere en leg op een bakpapier op een bakplaat. Dek af met een vochtige handdoek en laat gedurende 1 uur rijzen op een warme plaats. Bak de broden in een niet voorverwarmde oven bij 200C gedurende 40 - 45 minuten mooi bruin. Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
Weinacht Stolle - Kerst Stol is een recept van Smulweb.nl