VOOR DE DEKLAAG: - 15 blaadjes gelatine 5 minuten wellen in koud water, daarna uitknijpen. - 400 g aardbeien wassen, uitlekken, kroontjes verwijderen en pureren. - 75 g suiker, 1 zakje vanillesuiker en 1 el citroen erdoor roeren. - gelatine onder voortdurend roeren verwarmen tot het is opgelost. Bij de aardbeienpuree doen. - 3,7 dl slagroom stijfkloppen en door de dikwordende aardbeienpuree roeren. - De afgekoelde taartbodem op een taartschaal leggen met de beboterde springvormrand eromheen. Vullen met aardbeienroom, gladstrijken en in de koelkast zetten. - 600 g aardbeien wassen, uitlekken, kroontjes verwijderen, halveren en met wat suiker bestrooien, even laten intrekken, in een zeefdoen en het sap opvangen (heb je later nog nodig). De aardbeien dakpansgewijs op de aardbeienroom leggen. VOOR HET GLAZUUR: - aardbeiensap met water aanvullen tot 0,5 dl vloeistof. - 3 blaadjes gelatine 5 minuten wellenin koud water, uitknijpen. Al roerende verwarmen en het aardbeienvocht toevoegen. - met het glazuur de aardbeien bestrijken. - 2,5 dl slagroom met 1 zakje slagroomversteviger en 1 zakje vanillesuiker stijfkloppen en in een spuitzak met gekartelde mond doen. Rechte lijnen op de rand van de taart spuiten.
Aardbeien-slagroomtaart is een recept van Smulweb.nl