Black Forestpudding

6
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Giet de kersen af en bewaar 1/2 kop van het sap. Leg de kersen op een stuk keukenpapier en dep ze droog. Zeef de bloem, bakmeel en cacao in een kom, voeg de kersen toe en roer alles goed door. Maak in het midden een kuiltje, Doe de boter, de chocola, de suiker en het sap van de kersen in een steelpan. Roer op laag vuur tot de boter en chocola zijn gesmolten en de suiker is opgelost. Giet het botermengsel in het kuiltje. Voeg dses eieren toeen roer alles voorzichtig met een houten lepel door. Roer niet te lwng, anders krijgt de pudding een taaie, rubberachtige structuur. Schep het mengsel in de vorm en strijk het opppervlak glad. Bak de pudding in een uur en 45 min. gaar, of tot een breinaald er schoon uitkomt. Haal de pudding uit de oven en prik wat gaatjess in de bovenkant.Giet de kirsch over de pudding en laat de likeur er 5-10 min intrekken. Haal de pudding uit de vorm en serveer hem met slagroom , chocoladekrullen en maraschinokersen.

Black Forestpudding is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Vega-quesadilla
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Black eye pesi moksi alesi met gestoofde kip en kouseband sopropo salade
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kraken & Fentimans Curiosity Cola
10 min Snack
Bekijk recept
Black bean-tofu met Chinese rijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept