Verhit de olijfolie in een braadpan met dikke bodem en bak de sukadelapjes aan beide kanten aan. Pel de knoflook. Breng 400 ml water met het blokje bouillon aan de kook. Haal het vlees uit de pan en roer met een houten pollepel de bloem door de olie. Zet het vuur laag en laat de bloem al roerend in ca. 3 min. gaar worden. Voeg geleidelijk en al roerend de hete bouillon toe. Pers de knoflook erboven. Roer tot een dikke saus, voeg het vlees weer toe en bestrooi royaal met peper. Laat het vlees half afgedekt in ca. 1,5 uur gaar worden op heel laag vuur en roer regelmatig. Kook als het vlees bijna gaar is, de hele courgettes in ruim kokend water ca. 5 min. Laat ze uitlekken en snijd ze in blokjes. Hak de blaadjes van de munt grof en schep ze door de courgette. Maak een dressing van de wijnazijn en de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Schep door de warme courgette.
Sofrito Met Kolokythia Salata is een recept van Smulweb.nl