Zoek
Bosbessen-kwarktaart
30-60 min -
Smulweb.nl
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
150 gram volkoren bisquit
90 gram boter
250 gram magere kwark
250 ml. slagroom
2 eiwitten
175 gram bosbessen
1 citroen (grote)
150 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker
6 blaadjes gelatine. Hulpmiddelen Springvorm 24 cm. Hulpmiddelen - Springvorm 24 cm. Voorbereiding Verwarm de oven voor 180 graden C.
Meng de boter en de bisquits in de keukenmachine (fijn malen).
Verdeel dit mengsel over de springvorm. Goed aandrukken.
Bak dit 10 minuten in de oven
laten afkoelen.
Op deze manier kruimelt de bodem niet zo (Jamie Oliver). Bereidingswijze 1.Gelatine weken in koud water.
2. Citroensap
150 gram bosbessen en de suiker verwarmen
totdat de suiker is opgelost.
3. Gelatine door het sap roeren en dit alles door de kwark roeren. Dit mengsel laten afkoelen. Af en toe roeren.
4. Slagroom met de vanillesuiker stijf kloppen.
5. De eiwitten stijf kloppen.
6. Als het kwarkmengsel lobbig wordt de slagroom erdoor spatelen en ook het eiwit erdoor spatelen.
7. Het mengsel op de afgekoelde bodem scheppen en in de koelkast verder laten opstijven. Serveertips Garneren met de overgebleven bosbessen en slag
Bereiding
1
Gelatine weken in koud water.
2
Citroensap, 150 gram bosbessen en de suiker verwarmen, totdat de suiker is opgelost.
3
Gelatine door het sap roeren en dit alles door de kwark roeren. Dit mengsel laten afkoelen. Af en toe roeren.
4
Slagroom met de vanillesuiker stijf kloppen.
5
De eiwitten stijf kloppen.
6
Als het kwarkmengsel lobbig wordt de slagroom erdoor spatelen en ook het eiwit erdoor spatelen.
7
Het mengsel op de afgekoelde bodem scheppen en in de koelkast verder laten opstijven.
Bosbessen-kwarktaart is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Kwarktaart met rozijnen en sinaasappel
35 min
Nagerecht
Bekijk recept
Kwarktaart met aardbeien
35 min
Gebak
Bekijk recept
Frisse vanillekwarktaart met bloedsinaasappel
165 min-
Bekijk recept
Feestelijke bramen-kwarktaart
30 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Fondue Savoyarde
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bananenbrood
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt met bosbessen
10 min
Gebak
Bekijk recept
Mini-pavlova met bosbessen en amandelroom
2 uur-
Nagerecht
Bekijk recept