Laat de boter in een pannetje op een laag vuur smelten en daarna afkoelen. Zeef de bloem boven een kom en doe het zout en de kaneel erbij. verwarm de melk lauwwarm en los de gist op in wat lauwe melk. maak een kuiltje in de bloem en giet er de gistoplossing en de gesmolten boter in. Kneed- scheutje voor scheutje de rest van de lauwe melk bijschenkend- alles tot een mooi soepel deeg en blijf het deeg nog 15 minuten doorkneden. Laat het deeg- afgedekt met een vochtige doek- 1 uur op een warm plekje rijzen. Beboter de bakplaat of leg er bakpapier op. Verdeel het deeg in tweeen, vorm er puntbroden van en laat deze op de bakplaat onder een vochtige doek nog eens 30 minuten rijzen. Knip het ene uiteinde van de broden tweemaal in (ca. 5 cm) en het andere uiteinde driemaal. Krul de ingeknipte punten een beetje naar buiten. Klop het ei los en bestrijk de duivekaters ermee. Bak de broden in een voorverwarmde oven in ca. 35 minuten goudbruin en gaar.