Snijd de aubergines in totaal in 8 lange plakken. Besprenkel de plakken aan beide kanten met de Robusto extra vergine olijfolie. Verwarm ondertussen een grillpan of contactgrill. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel ze over vier van de plakken aubergine. Leg op de mozzarella de basilicumblaadjes. Strooi er wat vers gemalen peper en zout over. Als je een grillpan gebruikt, grill dan eerst de 4 overgebleven plakken aubergine aan een kant, tot ze mooie grillstrepen hebben. Besmeer ze daarna aan de ongegrilde kant met de Gusto intenso en leg ze omgekeerd op de met mozzarella belegde aubergineplakken. Leg de sandwiches vervolgens op de grillpan tot de mozzarella gesmolten is. Met een contactgrill hoef je de bovenste plakken niet voor te grillen. Besmeer ze aan een kant met de Gusto intenso, leg ze omgekeerd op de andere plakken en grill de sandwiches in de contactgrill tot de mozzarella is gesmolten.
Sandwich Di Melanzane Con Mozzarella E Basilico is een recept van Smulweb.nl