Verwarm de oven voor op 140?C (hetelucht 125?C). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak een kom vetvrij met citroensap en klop 2 eiwitten stijf. Voeg geleidelijk 100g suiker en 1 theelepel azijn toe. Schep het eiwit in een berg op de bakplaat en maak er met een lepel een diepe kuil in. Bestrooi het eiwit licht met suiker en bak de eiwitbodem midden in de oven in ca. 1 1/2 uur gaar, zodat hij van buiten hard en van binnen nog een beetje zacht is. Laat de bodem buiten de oven afkoelen. Klop 250ml slagroom met 4 eetlepels poedersuiker stijf. Was 150g aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer ze. Verdeel de slagroom over de eiwitbodem en leg de aardbeien erop. Was 3 takjes munt en garneer de pavlova met de blaadjes.
Pavlova Met Aardbeien is een recept van Smulweb.nl