Poffertjes-ijstaart

0
10-20 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

IJssoorten iets zachter laten worden. Bodem van springvorm met bakpapier bekleden. Bolletjes van ijs scheppen. In springvorm bolletjes ijs en poffertjes onregelmatig verdelen en hoog opvullen. Vorm tot gebruik in diepvries zetten. Slagroom stijfkloppen. Chocolade boven hittebestendige kom in stukjes breken. Kom in pan met laagje kokend water hangen (bodem mag die van pan niet raken). Chocolade laten smelten, af en toe roeren. Springvorm uit diepvries nemen. Ring van vorm verwijderen en ijstaart met behulp van bakpapier op bord leggen. Bakpapier eronder wegtrekken. Chocolade over taart druppelen. Garneren met slagroom en suikerparels. Direct serveren.

Poffertjes-ijstaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Frambozen-ijstaart met pistachenoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootijstaart
280 min- Nagerecht
Bekijk recept
Schuim ijstaart
20 min + 5 uur in de vriezer - Nagerecht
Bekijk recept
Omelette Sibérienne met noten-karamelijs
895 min- Nagerecht
Bekijk recept

Spiesjes van poffertjes met aardbeien
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Poffertjes met gebakken kaneelappeltjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Karnemelkpoffertjes met ananas
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Poffersticks
15 min Snack
Bekijk recept