KALKOENFILET IN KERSENSAUS

2
0-10 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Het vlees in een diep bord overgieten met de wijn. Halfuur koelen, halverwege omdraaien. Droogdeppen. Met peper en zout bestrooien, aan weerszijden bruinbakken in niet al te hete boter: de port maakt ze snel te bruin. Warmhouden. Marinade niet wegdoen Kersen pitten met een apparaatje. Authentiek is het dan om de pitten in een doekje met een hamer te kraken, en ze vervolgens met water, suiker en kruiderij een minuut of 10 te laten trekken onder deksel. Daarna moet het kruidige soepje worden gezeefd. Met een drupje amandelolie bereikt u ongeveer hetzelfde. De kersen 6 minuten stoven onder deksel en vooral op een laag vuur. Af en toe omschudden. De helft pureren (met staafmixer of blender). Laten inkoken tot een dikke puree, hele kersen terug. Het brood bedruppelen met wijn. Dan dun met zachte boter bestrijken en op 15 cm afstand van de grill aan weerszijden een beetje bruin laten worden.

KALKOENFILET IN KERSENSAUS is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaneelrijst met kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Bladerdeeggebakje met chocolademousse
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Drumsticks met zwarte kersen en puree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tosti op z'n Amerikaans
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Pasta met kalkoenfilet en kaassaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept