Doe ze in een pan en giet er koud water op. Reken ca. 1 liter water per kilo vlees. Laat 6-8 uren op heel laag vuur zachtjes koken tot de helft van het water is verdampt. Het water mag niet aan de kook komen.Voeg 1-1.1/2 uur voor het einde van de kooktijd de ui(en), wortel, hele peterseliewortel, laurierblaadjes en weinig zout toe.Neem het vlees uit de bouillon, haal het van de botten en snijd het in stukjes. Doe het vlees in een kom en meng er de knoflook en een deel van de fijngewreven zwarte en witte peperbolletjes door. Bewaar de resterende peper om de hoofdkaas desgewenst verder op smaak te brengen.Laat de bouillon met de botten nog 1-1.1/2 uur zachtjes koken. Er moet niet meer dan ca. 1 liter bouillon overblijven.Giet de bouillon over de stukjes vlees en laat de hoofdkaas in 3-4 uren op een koude plaats of in de koelkast opstijven.
Rusland: Hoofdkaas Of Zult is een recept van Smulweb.nl