Aardbeien-kwarktaart

0
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bedek de bodem van een springvorm (24 cm) met bakpapier. Scheid de eieren en klop het eiwit met een snufje zout en 1 eetlepel koud water stijf met een mixer en voeg 50 gr zoetstof toe. Klop de eidooiers er een voor een door en zeef de bloem en het bakpoeder erover en schep deze er ook doorheen. Zet de taartbodem in de voorverwarmende oven en bak deze gedurende ca. 20 minuten op 150C (heteluchtoven). Laat hem vervolgens helemaal afkoelen. Roer 50 gr zoetstof door de kwark en laat de gelatineblaadjes inweken, knijp ze uit en laat ze oplossen. Roer er 2 eetlepels kwark doorheen en schep dit vervolgens door de overige kwark. Klop de slagroom stijf en snijd de aardbeien in partjes. Schep eerste de slagroom en dan de aardbeien door de kwark. Strijk de creme over de bodem en zet de taart minstens 4 uur in de koelkast. Versier de taart met de rest van de aardbeien.

Aardbeien-kwarktaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kwarktaart met rozijnen en sinaasappel
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Kwarktaart met aardbeien
35 min Gebak
Bekijk recept
Frisse vanillekwarktaart met bloedsinaasappel
165 min-
Bekijk recept
Feestelijke bramen-kwarktaart
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Aardbeiendrankje
5 min
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept