Gegrilde Artisjokken Met Knoflookmayonaise

10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Knip de bovenste puntjes van onderste (grootste) artisjokbladeren en ook de puntige stukjes met een keukenschaar. Schil de stelen. Snij de artisjokken door midden met een klein scherp mesje en verwijder het hooi. Doe de gehalveerde artisjokken direkt in de kom met het olijfoliemengsel en roer het gelijk door, dit om verkleuring tegen te gaan. Laat de artisjokken een uur marineren in deze olijfoliemensgel op kamertemperatuur. Haal ze daarna uit de kom en bewaar de marinade.Plaats de halve artisjokken in het midden van het rooster. Grill ze totdat ze zacht worden, ca. 20 tot 25 min., ondertussen goed inkwasten met de olijfolie-marinade.

Gegrilde Artisjokken Met Knoflookmayonaise is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Gefrituurde gamba's met aardappelchips
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ aardappelspies
50 min Bijgerecht
Bekijk recept
Spaanse clubsandwich met chorizo en omelet
20 min
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept