Voorbereiding stijd:55 minuten 1 Roer de sojasaus,sherry,pruimensaus,olie,knoflook,gember,het vijfkruidenpoeder en de honing door elkaar . Leg de kip in een grote schaal en schenk de saus erover . Sluit de schaal en zet deze een nacht in de koelkast. 2 Giet de kip af boven een niet te grote magnetronschaal,bewaar de marinade . 3 Leg de kip met de borst naar beneden in een ondiepe magnetronschaal . Verwarm 20 minuten zonder deksel op Medium-High(70%). 4 Keer de kip,verwarm nog eens zonder deksel 10 minuten op Medium-High (70%). Scherm het eind van de poten en de vleugels af met kleine stukjes folie(zorg dat het folie de wanden van de oven niet raakt). Verwarm nog eens 10 minuten zonder deksel op Medium-High(70%). Bestrijk het vlees daarbij tweemaal met wat marinade . Controleer na het koken de kerntemperatuur van de kip met een magnetron-of gewone vleesthermometer . De kip moet een kerntemperatuur hebben van 87?C. Laat afgedekt 10 minuten rusten . 5 Voeg het maiszetmeel aangemaakt met het water toe aan de marinade in de schaal . Verwarm 2 minuten zonder deksel op High(100%)of tot de saus ietjes bindt . Klop de saus daarbij een keer. Dien de saus op bij de kip. Per portie:32,g vet;2090 kj.
Kip Met Soja-pruimensaus is een recept van Smulweb.nl