Schenk de azijn met het water in een grote geemailleerde pan. Doe er het kaneelstokje, de kruidnagels, peperkorrels, laurierblaadjes en zout bij. Breng aan de kook. Voeg de champignons toe, laat weer aan de kook komen en laat 5 minuten koken. Vouw een schone theedoek op een werkvlak uit en bedek met keukenpapier. Giet de champignons af en spreid ze dan op het keukenpapier uit. Raak niet met de handen aan, want de champignons zijn nu gesteriliseerd. Dek luchtig af met keukenpapier. Laat de champignons een paar uur drogen. Schep zonder met uw handen aan te raken wat champignons in gesteriliseerde potten. Schenk er zoveel olie bij dat ze onder staan. Vul dan aan met champignons en olie tot de potten vol zijn. Sluit goed af en zet een maand lang koel. Eenmaal geopend dienen ze in de koelkast bewaard en spoedig gegeten te worden.
In Olie Ingelegde Champignons is een recept van Smulweb.nl