Gebraden Kalfshaas Met Parmaham, Gebakken Aard.en Paddest.

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Wikkel elk stuk vlees in een plak parmaham heel stevig, zodat het vlees bedekt is. Tourneer de aardappelen door ze met een scherp mes in een ovale vorm te snijden. Blancheer ze in ruim water met zout. Hal ze uit het water zodra het water weer begint te koken. Stort ze in een vergiet en dep ze droog. Verhit 2 el olijfolie en 50 gram boter in een vuurvaste schaal. Bak de aardappeltjes 5 minuten. Zet de schaal daarna 15 a 20 minuten in de oven. Voeg na 5 minuten de rozemarijn en het knoflook toe, Verhit ondertussen 1 el olijfolie en 50 gram boter in een vuurvaste ovenschaal. Braad de vleespakketjes in 4 a 5 minuten rondom bruin. Zet de schaal daarna in de oven. Controleer na 10 minuten de temperatuur binnen in het vlees. Als de vleesthermometer 58 graden aanwijst. Is het vlees rose. Haal het dan uit de oven en laat het 10 minuten rusten. Steek ondertussen bolletjes uit de ongeschilde courgettes en snijd de schil in blokjes van 1 cm. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan. Roerbak de bolletjes of stukjes courgette 1 minuut en voeg dan de paddestoelen toe. Bak ze 3 minuten. Haal de pan van het vuur en voeg de blokjes olijf en tomaat toe. Verhit de kalfsjus in een pannetjes tot de helft verdampt is, Klop er 2 el olijfolie door. Breng de ingekookte jus op smaak en giet hem over het mengsel in de koekenpan. Snijd elk kalfshaasje in 3 plakken. Verdeel het groentemengsel over 4 verwarmde borden en leg het kalfsvlees erop. Garneer de borden met de aardappeltjes.

Gebraden Kalfshaas Met Parmaham, Gebakken Aard.en Paddest. is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept