Gaar de asperges volgens het basisrecept Terwijl de asperges staan te garen hebt u mooi de gelegenheid om 2 eieren hard te koken (10 minuten) en de mayonaise te maken Splits de andere eieren en roer de eierdooiers en de mosterd door elkaar Klop er in het begin druppel voor druppel de slaolie door Pers de citroen uit en zeef het sap Sla de room licht op Pel de eieren en wrijf ze met een houten lepel door een zeef Meng de fijngewreven eierenmassa door de mayonaise en roer er de room door Breng de mayonaise op smaak met zout, flink wat peper, een paar druppeltjes citroensap en wat Worcestershiresaus Haal de asperges uit het kooknat en laat uitlekken en afkoelen Was de peterselie onder koud stromend water, sla het bosje goed droog en droog eventueel nog wat na met keukenpapier Trek de blaadjes van de stelen en hak de blaadjes heel fijn (In plaats van hakken kunt u ze ook fijnknippen, doe de blaadjes daarvoor in een kopje en knip er met een keukenschaar in) Leg de plakken ham uit elkaar, bestrijk ze met het eieren-mayonaisemengsel en leg op elke plak twee asperges Rol de ham en leg de rolletjes op een serveerschaal Strooi er de fijngehakte peterselie over