Begin met de asperges volgens de aanwijzingen van het basisrecept gereed te maken voor het gaarproces Gaar ze naar eigen inzicht Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en leg ze op een schone theedoek of wat lagen keukenpapier om af te koelen Pel de tomaten door ze aan een vork te prikken en ze even in een pannetje met kokend water te houden Het velletje springt en kan probleemloos afgeplukt worden Snijd de tomaten in stukken, verwijder de zaadlijsten en pureer de stukken tomaat door ze met een houten lepel door een zeef te drukken ( of gebruik een staafmixer of blender ) Spoel de dille af, haal de dorre stukjes eruit, maak ze droog met een schone theedoek of wat keukenpapier en hak ze fijn Doe hetzelfde met de citroenmelisse Roer de tomatenpuree door de mayonaise, roer er de fijngehakte dille en citroenmelisse door en voeg er ten slotte de mosterd en de slagroom aan toe Maak de saus op smaak met wat zout Knip de tuinkers af, was ze onder de koude kraan en droog de blaadjes met een schone theedoek of wat keukenpapier Maak de sla schoon, verwijder de harde nerf en sla de slablaadjes droog Snijd de afgekoelde asperges in schijfjes Leg op elk bord wat blaadjes sla, schep er een beetje tomatensaus op, leg er de aspergeschijfjes op en strooi er de tuinkers over