Voor deze canape's zijn alleen de punten van mooie, vingerdikke asperges nodig De restanten kunnen verwerkt worden in soepen, salades of purees Snijd de punten (circa 5 centimeter lang) van de asperges en leg ze een paar uren in vers water Pocheer de aspergepunten tot ze goed gaar zijn (circa 4 minuten), haal ze uit het kooknat en laat ze uitlekken Bewaar het kooknat Benut de gaartijd van de asperges om de canape's verder voor te bereiden Leg een klontje van 50 gram boter op een schoteltje om ze op kamertemperatuur te laten komen Snijd 8 sneetjes van het casinobrood en snijd die in rechthoekjes van 3 X 5 centimeter Laat de ansjovisfilets goed uitlekken en wrijf ze met een houten lepel door een zeef Roer de boter smeuïg en roer er de ansjovispuree door Stort de inhoud van het blikje tonijn in een zeef en laat de olie weglopen Snijd het tonijnvlees in dunne plakjes Beboter een kant van de canape's met de ansjovisboter en beleg ze met de plakjes tonijn Leg de aspergepunten op de tonijn