Jamie's sorbet ijs

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Omdat je bevroren fruit gebruikt, is dit ijs in een mum van tijd klaar. Het is ook een fantastische manier om snel af te koelen €“ zorg gewoon dat je een zak bevroren fruit in huis hebt. En het is natuurlijk een goede manier om restjes uit de tuin op te maken, of gebruik goedkoop, bijna overrijp fruit uit de winkel. Je hoeft geen alcohol te gebruiken, maar dat geeft de smaken wel iets extra€™s. Probeer eens aardbeien met champagne, of frambozen met een scheut rode wijn, mango€™s zijn lekker met een beetje rum, en perziken en prosecco zijn een klassiek duo. 1 Zet een uur voordat je de sorbet gaat maken een schaal in de diepvries, zodat hij goed koud wordt. Haal als je begint het fruit uit de diepvries en laat het 5 minuten zacht worden. 2 Doe het dan met de citrusrasp, suiker en eventueel de alcohol in de kom van een keukenmachine en maal alles fijn (dit moet je misschien in twee delen doen). Schep de sorbet meteen in hoorntjes, of in kommen en giet er dan een extra scheut drank overheen. 3 Schep de rest van de sorbet in de koude schaal en strijk de bovenkant glad met een spatel. Zet de schaal in de diepvries voor later gebruik. (Haal hem er 5-10 minuten voor gebruik uit, zodat de sorbet iets zachter kan worden.) Fotografie David Loftus

Jamie's sorbet ijs is een recept van Jamie magazine

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept

Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Jamie Olivers goudgele kipspiesjes met gele-paprikasaus & zwarte quinoa
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toast met makreel en gepocheerd ei
Bekijk recept