1 Maak de venkel schoon en snij in fijne plakjes. Maak de prei schoon en snij in ringen. Verhit een pan met olie en fruit venkel en prei op een matig vuur. Voeg knoflook en paprikapoeder toe. Blus met de Noilly Prat en de witte wijn. Laat 5 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
2 Voeg de mosselen toe en schud met de pan tot ze open gaan. Haal de gare mosselen uit hun schelp. Bewaar er 8 in de schelp voor de afwerking. Dek de mosselen af en zet ze even apart.
3 Doe de room, de saffraan en de tijm bij de groenten. Doe de inktvis, scampi’s en staartvis erbij en laat onder deksel 10 minuten garen op een zacht vuur. Kook intussen de tagliatelle beetgaar in kokend gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet door een zeef en spoel met vers water. Laat uitlekken.
4 Voeg de mosselen en de garnalen aan het visstoofpotje toe en laat nog even opwarmen. Bind de saus eventueel met wat bindmiddel. Serveer met de tagliatelle, werk af met een takje dille.
Tagliatelli met zeevruchten is een recept van Libelle Lekker