Boerenbrood

1
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Stort de bloem en het meel op je werktafel of in een beslagkom.
  • 2 Neem een klein kopje van het lauwe water en los de gist erin op. Meng geleidelijk in het meel.
  • 3 Voeg het resterende water, het zout en de boter toe en kneed tot mooi soepel deeg. Bestrooi je werktafel regelmatig met bloem, zo blijft het deeg niet plakken.
  • 4 Bedek het deeg met een vochtige doek en laat het zo’n ½ uurtje op een warme plaats rusten en rijzen tot het deeg dubbel zo groot is.
  • 5 Druk na 30 min het deeg 2 keer plat en vouw het op. Draai het deeg daarna om en leg het op een ingevette bakplaat.
  • 6 Dek terug af met de vochtige doek en laat nog ± 50 min rijzen.
  • 7 Verwarm ondertussen de oven voor op 250°C.
  • 8 Besprenkel het gerezen deeg met water en verlaag de temperatuur van je oven naar 200°C net voordat je het brood in de oven schuift.
  • 9 Bak het brood in het midden van de oven voor ± 35 min. 1
  • 0 Je broodje is gebakken, haal het uit de oven en laat het afkoelen op een rooster. Kies je favoriete beleg en nu smullen maar!

Boerenbrood is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Tonijn met korianderboter
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fondue Savoyarde
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croque van de herder
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept

Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Tonijn met korianderboter
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fondue Savoyarde
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croque van de herder
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept