1 Stort de bloem en het meel op je werktafel of in een beslagkom.
2 Neem een klein kopje van het lauwe water en los de gist erin op. Meng geleidelijk in het meel.
3 Voeg het resterende water, het zout en de boter toe en kneed tot mooi soepel deeg. Bestrooi je werktafel regelmatig met bloem, zo blijft het deeg niet plakken.
4 Bedek het deeg met een vochtige doek en laat het zo’n ½ uurtje op een warme plaats rusten en rijzen tot het deeg dubbel zo groot is.
5 Druk na 30 min het deeg 2 keer plat en vouw het op. Draai het deeg daarna om en leg het op een ingevette bakplaat.
6 Dek terug af met de vochtige doek en laat nog ± 50 min rijzen.
7 Verwarm ondertussen de oven voor op 250°C.
8 Besprenkel het gerezen deeg met water en verlaag de temperatuur van je oven naar 200°C net voordat je het brood in de oven schuift.
9 Bak het brood in het midden van de oven voor ± 35 min. 1
0 Je broodje is gebakken, haal het uit de oven en laat het afkoelen op een rooster. Kies je favoriete beleg en nu smullen maar!