Zoek
Salade van pijlinktvis met citroenkruid
4
35 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 bio citroen
25 g boter
600 g calamarisringen
1 takje citroenkruid
30 g gemberwortel
30 cl gevogeltebouillon
2 eetlepels olijfolie
3 wortelen
zout en peper
Bereiding
1
Schil de wortelen en snij ze in heel fijne schijfjes. Kook ze in 5 min. gaar met stoom. Koel ze af en zet ze opzij in een vergiet.
2
Spoel de citroen en verwijder de schil met behulp van een heel fijne rasp. Pel de gember en hak hem fijn.
3
Hak het citroenkruid fijn. Doe de bouillon, de gember, de geraspte schil, de helft van het gehakte citroenkruid en de boter in een braadpan.
4
Doe er zout en peper op en laat het geheel 10 min. zacht koken, op een matig vuur.
5
Spoel de inktvis en snij hem in stukken. Spoel de calamarisringen en droog ze af.
6
Bak ze 8 min. in de pan, in de hete olijfolie, terwijl u ze voortdurend omroert.
7
Doe de pan pijlinktvis, de wortelen en het gezeefde kooksap met gember in een kom. Meng het geheel.
8
Versier het met de rest van het citroenkruid en dien het goed gekoeld op.
Salade van pijlinktvis met citroenkruid is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Noedels met citroenkruid
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Thaise visfondue
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Punch van citroenkruid, munt, limoen, gember en rum
Snack
Bekijk recept
IJsgekoelde soep met limoen
35 min
Bekijk recept
Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept