2 Zeef de bloem boven een kom en voeg de suiker, de boter, de kaneel, het ei en een mespunt zout toe. Kneed alles tot een soepel deeg en verpak het in plasticfolie. Laat het 1 uur in de koeling opstijven.
3 Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrechtblad tot een lap van een cm dik. Snijd uit het deeg rechthoekjes van 4 x 6 cm en snijd aan de bovenkant (de lange kant) de hoekjes eraf. Nu ontstaat de vorm van een theezakje.
4 Maak van de deegresten een bal, rol deze uit en vorm hier weer koekjes van. Leg de koekjes naast elkaar op de bakplaat. Prik met een satéprikker een ruim gat aan de bovenkant van het koekje.
5 Bak de koekjes in 15 min. goudbruin en laat ze afkoelen. Maak de gaatjes direct als de koekjes uit de oven komen weer open met de prikker. Smelt de chocolade volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en doe het over in een schaaltje.
6 Doop de koekjes één voor één in de chocolade en haal de helft van de koekjes daarna meteen door de gehakte walnoten. Leg de koekjes op bakpapier en laat de chocolade hard worden.
7 Versier de koekjes eventueel met touwtjes en kleine theelabeltjes zodat het echte theezakjes worden.
Gezellige kaneel-chocoladekoekjes is een recept van Jumbo