Paella

4
50 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de tomaten fijn. Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bak de tomaten ca. 2 min. Voeg de knoflook en de saffraan toe en bak tot een dikke tomatensaus.
  • 2 Verhit ondertussen in een paella- of hapjespan de resterende olijfolie. Bak de kippenbouten in ca. 8 min. rondom bruin aan. Voeg na 4 min. de chorizo toe en bak mee.
  • 3 Schep de tomatensaus over de kipdrumsticks. Voeg de haricots verts en de erwten toe. Voeg de rijst en de bouillon toe en breng aan de kook.
  • 4 Roer niet meer zodra de rijst in de pan zit, de rijst mag aan de pan plakken: socarrat heet de krokante korst waarop de Spanjaarden zo dol zijn. Draai het vuur laag. Leg de garnalen en rozemarijn op de paella.
  • 5 Kook de paella afgedekt onder een deksel of aluminiumfolie in 25-30 min. gaar. Laat de rijst de bouillon helemaal opnemen.

Paella is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Paella
45 min-
Bekijk recept
5-ingrediënten-paella
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Half-uurtje paella met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijke paella met kip en garnalen
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Paella
45 min-
Bekijk recept
5-ingrediënten-paella
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Half-uurtje paella met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijke paella met kip en garnalen
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept