1 Begin met de marinade: pers de citrusvruchten en vang het sap op. Zet een pannetje op het vuur en kook het sap van de vruchten op met de honing. Laat ± 10 min. doorkoken op een zacht vuurtje zodat je een licht stroperige jus krijgt.
2 Snijd de venkel in flinterdunne plakjes. Tip: gebruik een mandoline! Overgiet de venkelplakjes met het stroperige sap van de citrusvruchten, meng even en laat ± 10 min. marineren zodat de venkel gaart en zachter wordt.
3 Rooster ondertussen de geschaafde amandelen.
4 Schik de plakjes rundscarpaccio op de borden en dresseer de gemarineerde venkel.
5 Klop de jus met de olijfolie voor carpaccio op en besprenkel de carpaccio ermee. Werk het bord af met de geroosterde geschaafde amandelen en wat dragonblaadjes. Breng op smaak met peper en zout en serveer meteen.
Rundscarpaccio met gemarineerde venkel is een recept van Delhaize