1 Maal de pistachenoten met de peterselie en knoflook fijn en meng door het gehakt. Breng goed op smaak met zout en versgemalen peper. Vorm 8 langwerpige balletjes van het gehakt en leg ze in de vriezer.
2 Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de aubergines met de snijkant naar boven op de bakplaat en snijd het vruchtvlees kruislings in. Leg de aardappelwedges, knoflook en ui erbij. Bestrijk de aubergines royaal met olijfolie en besprenkel de andere groenten ook met wat olie. Strooi er de tijm, versgemalen peper en grove zoutkorrels over. Laat de groenten circa 40 minuten roosteren. Bak de köfte om en om bruin en gaar in de rest van de olie. Schep de groenten op een grote platte schaal. Yoghurtsaus: Bak 50 gram blanke amandelen goudbruin in wat olijfolie. Laat afkoelen en hak ze grof. Roer 100 gram Griekse yoghurt los met 1 eetlepel citroensap en 1 geperst teentje knoflook. Meng met de geroosterde en gehakte amandelen en breng op smaak met zout. Serveer met de yoghurtsaus en de köfte.
Geroosterde aubergine met k fte is een recept van PLUS
Dit vind je misschien ook lekker
Mechaoui op stokjes met komijn-koriandermarinade en köfte met Marokkaanse kruidenpasta