1 Spoel de wijnbladeren onder stromend water af en dep ze droog op een schone theedoek. Verdeel de brie in 6 punten.
2 Leg 2 wijnbladeren licht overlappend op een droog werkvlak. Zet er in het midden een puntje brie op. Strijk er een beetje olijfolie over en maal er peper over. Vouw de zijkanten van de wijnbladeren over de kaas en vorm of rol er pakketjes van. Bind ze vast met keukengaren en bestrijk ze met olijfolie. Schep de marmelade in een pannetje en verwarm deze op de barbecue. Zet de briepakketjes 4-5 minuten op de barbecue tot de bladeren licht geschroeid zijn. Draai ze halverwege een keer om. Serveer ze met de warme marmelade.6 stuks
3 • Voeg 1 theelepel gehakte verse rozemarijn en 2 theelepels sinaasappellikeur aan de marmelade toe. • Vervang het wijnblad door een blad paksoi. Overgiet het paksoiblad met kokend water, spoel meteen daarna met koud water en dep het droog.
Wijnblad met brie en marmelade is een recept van PLUS