1 Met dit recept voor pasta carbonara zet je in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel. Maak hem met spinazie en kip of kies voor een van onze variaties.
2 Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.
3 Verhit de olie in een ruime (hapjes)pan en fruit de ui 2-3 minuten.
4 Voeg de spinazie in delen toe en roerbak tot deze is geslonken. Breng op smaak met zout en peper.
5 Verwarm de carbonarasaus op laag vuur in een pannetje en meng er de kipreepjes door.
6 Giet de pasta af, maar bewaar wat van het kookvocht.
7 Meng in een schaal de pasta met de carbonarasaus, spinazie en wat kookvocht om het wat smeuïger te maken.
8 Verdeel over borden en bestrooi met kaas.
9 Variatie 1: met spekjes en preiringen. Vervang de gerookte kip door 250 g uitgebakken spekjes en de spinazie door 300 g preiringen.1
0 Variatie 2: met ham, broccoli en pijnboompitten. Laat de roergebakken spinazie weg, maar kook in plaats hiervan de laatste 5 minuten 300 g broccoliroosjes met de pasta mee. Vervang de gerookte kip door 250 g hamblokjes. Bestrooi de pasta met 2 el geroosterde pijnboompitten. 1
1 Vriendin.nl
Spaghetti carbonara met gerookte kip is een recept van Solo Open Kitchen