1 .Was de oregano en peterselie, dep goed droog met wat keukenpapier en knip in kleine stukjes.Verhit wat olijfolie in een diepe hapjespan.Bak eerst de uien op een zacht vuur smeuïg, voeg daarna de gesnipperde knoflook toe en dan de stukjes paprika. Bak alles nog in ca 5 minuten zachtjes gaar.Voeg dan de tomatenblokjes toe en bak circa 2 minuten mee. Proef en breng op smaak met zout, paprikapoeder peper.Voeg het tomatensap, 250 ml water en de helft van de oregano en peterselie toe.Breng het geheel met het bouillonblokje aan de kook.
2 Schep de rijst erdoor.Laat het geheel afgedekt minstens 30 minuten garen totdat het vocht is opgenomen en de rijst zacht is.
3 Roer de feta door de rijst en verwarm nog enkele minuten mee. Bestrooi het gerecht met de rest van de oregano, peterselie.Lekker met een komkommer of ijsbergsalade.
4 .
Gezond en slank vegetarisch Grieks éénpansgerecht. is een recept van Solo Open Kitchen