basis vleesbouillon

4
120 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe water in de pan en breng aan de kook met de mergpijp. Zet vuur laag en laat 2 uur koken. Schep regelmatig het schuim af. Maak intussen de wortel, prei, ui en knolselderij schoon en snijd in grove stukken. Doe dit alles in de pan met water en mergpijp, ook de peperkorrels en breng net niet aan de kook met deksel op de pan. Laat heel zachtjes 2 uren trekken. Voeg het citroensap toe. Draai het vuur uit en laat tot lauwwarm afkoelen. Giet de bouillon door een fijne zeef in een andere pan en voeg naar smaak zout toe. Gooi de inhoud in de zeef weg. Laat de bouillon helemaal afkoelen en schep het vet ervan af.

basis vleesbouillon is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Lamsrolletjes met pistachenootjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde flensjes met munt
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saffraanrijst met kalfsvlees
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoen met walnotensaus en rijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Karbonade met romige groente-kaaspasta
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Worst-linzenschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige bonensoep
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise tomaten-kippensoep
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept