Feestgebraad met truffels

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De oven voorverwarmen op 240°C, T°8
  • 2 Reinig de champignons, snij de grootste in stukken en leg opzij.
  • 3 Snij het stokbrood in 8 stukken.
  • 4 Beboter een ovenschotel en plaats er het gebraad in. De oventijd bedraagt 25 tot 30 minuten.
  • 5 Bereid de saus. Hak de sjalotten fijn en stoof ze in een braadpan met 25 GR gesmolten boter. Na drie minuten bestrooit u ze met bloem, draait u het vuur uit en mengt u alles met de klopper. Voeg geleidelijk ook de witte wijn toe terwijl u blijft mengen. Dan zachtjes opwarmen en de cognac, de stukjes truffel, peper en zout toevoegen. Laten sudderen.
  • 6 Ondertussen braadt u snel de champignons in boter.
  • 7 Het gebraad is gaar. Haal het uit de oven en laat het 5 minuten rusten.
  • 8 Braad de stukjes stokbrood bruin in de oven gedurende 2 minuten. Leg ze opzij.
  • 9 Snij het gebraad in fijne plakken, vang het braadvocht op en voeg het bij de saus.1
  • 0 Dien de plakken gebraad op versierd met de saus en de champignons en verder met toasts belegd met ganzeleverpastei.

Feestgebraad met truffels is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pittige truffels
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Kersentruffels
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete chocoladetruffels Zoete chocoladetruffels
20 min -
Bekijk recept
Truffels van rauwe cacao, cranberry en pecannoten
10 min
Bekijk recept