2 Reinig de champignons, snij de grootste in stukken en leg opzij.
3 Snij het stokbrood in 8 stukken.
4 Beboter een ovenschotel en plaats er het gebraad in. De oventijd bedraagt 25 tot 30 minuten.
5 Bereid de saus. Hak de sjalotten fijn en stoof ze in een braadpan met 25 GR gesmolten boter. Na drie minuten bestrooit u ze met bloem, draait u het vuur uit en mengt u alles met de klopper. Voeg geleidelijk ook de witte wijn toe terwijl u blijft mengen. Dan zachtjes opwarmen en de cognac, de stukjes truffel, peper en zout toevoegen. Laten sudderen.
6 Ondertussen braadt u snel de champignons in boter.
7 Het gebraad is gaar. Haal het uit de oven en laat het 5 minuten rusten.
8 Braad de stukjes stokbrood bruin in de oven gedurende 2 minuten. Leg ze opzij.
9 Snij het gebraad in fijne plakken, vang het braadvocht op en voeg het bij de saus.1
0 Dien de plakken gebraad op versierd met de saus en de champignons en verder met toasts belegd met ganzeleverpastei.