1 Warm de boter op in een ovenschotel, laat het gebraad er rondom bruin in bakken. Kruid met peper en zout en braad ongeveer 30 minuten (15 minuten per 500 gram) in een po 180 graden voorverwarmde oven. Overgiet regelmatig met de gesmolten boter.
2 Laat de gevogeltefond en de crème de cassis tot de helft indikken in een steelpannetje. Voeg op het einde de ontdooide en uitgelekte bosvruchten toe en breng op smaak.
3 Bereid aardappelburgers als toegerecht; rasp de aardappelen grof. Spoel, laat uitlekken en droog af. Vorm 12 burgers. Verhit wat olijfolie in een pan en bak ze een tiental minuten op een zacht vuurtje, samen met de uitjes. Draai ze halverwege om. Bestrooi net voor het opdienen met zout.
4 Snijd het hindenboutgebraad in sneden, overgiet met cassissaus en geef er de bruingebakken aardappelburgers bij.
Hindenboutgebraad met cassissaus is een recept van Solo Open Kitchen