Eendenfilet met cassissaus

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

voor 4 personen, klaar in 50 minuten Snijd de sjalotten fijn en doe ze in een kookpot met de rode wijn, peper en zout. Laat tot de helft inkoken. Voeg dan de cassiscreme toe. Maak met een mes kruisvormige inkepingen in het eendenvel. Bak het vlees eerst op de velkant. Draai verscheidene keren om tijdens het bakken (+/- 15 minuten). Verpak de filets in aluminiumfolie. Giet wat ingedikte saus in de pan en krab de bakresten goed los. Doe ze bij de saus en voeg het vleesjus uit de aluminiumfolie toe. Breng opnieuw aan de kook en bind de saus eventueel met wat maiszetmeel. Dien de eendenfliets op in schijfjes, overgoten met de cassissaus. Geef er gebakken aardappelen en uienkonfijt bij.

Eendenfilet met cassissaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Hindenboutgebraad met cassissaus
0 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bessenbavarois
60 min Nagerecht
Bekijk recept

Witlofcrème met gerookte eendenfilet
20 min
Bekijk recept
Gebakken eendenfilet, salade van voorgekookte tarwe, verse kruiden, gedroogd fruit en truffelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Noedelsoep met eend en jodiumhoudende bouillon
Bekijk recept
Cappuccino van kastanjepompoen met sesam en chips van gerookte eendenfilet
20 min Voorgerecht
Bekijk recept