kalkoenwok met witloof en groene curry

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
  • 2 (20 min.)
  • 3
    - Snipper de sjalot fijn.
  • 4
    - Laat de ananasschijven uitlekken en snij in blokjes van 2 cm. Zet het sap opzij.
  • 5
    - Verwijder de harde kern van het witloof en snij in stukken van 2 à 3 cm.
  • 6
    - Pers de limoen.
  • 7
    Voorbereiding
  • 8 (25 min.)
  • 9 1 Meng de groene curry met de fijngesnipperde sjalot in een wok. Overgiet met de kokosmelk, het ananassap en de gevogeltefond. Roer alles goed dooreen en laat 5 min. koken op een hevig vuur.1
  • 0 2 Voeg de stukken witloof toe en kook ± 5 min. gaar.1
  • 1 3 Kook de rijst gaar in 5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).1
  • 2 4 Snij ondertussen de kalkoenensneden in schuine sneetjes van ± 2 cm. Bestrooi met het paprikapoeder1
  • 3 en de cayennepeper.1
  • 4 5 Doe de kalkoenenreepjes en de ananasblokjes in de wok en laat nog ± 10 min. garen.1
  • 5 6 Bak ondertussen de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.1
  • 6 7 Hak de platte peterselie grof.1
  • 7 8 Breng de wokbereiding op smaak met de oestersaus en het limoensap (voeg indien nodig nog wat groene curry toe).1
  • 8 Afwerking1
  • 9 Bestrooi rijkelijk met de geroosterde pijnboompitten en de gehakte platte peterselie. Serveer met de rijst.

kalkoenwok met witloof en groene curry is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min Snack
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

kalkoenwok
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept