Kipshoarma met broccoli

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de (schoongemaakte) aardappeltjes op 12 vellen aluminiumfolie, bestrooi ze met wat peper en zout en pak ze stevig in. Leg ze op het rooster in de oven en pof de aardappeltjes in ca. 35 minuten gaar.
  • 2 Meng ondertussen de kipreepjes met 1½ eetlepel shoarmakruiden.
  • 3 Verdeel de broccoli in roosjes. Kook de broccoli in kokend water 6-7 minuten. Giet af en laat goed uitlekken. Meng er 1 eetlepel Solo Vloeibaar en wat zout door.
  • 4 Hak de peterselie en de zilveruitjes fijn. Meng de crème fraîche met 4 eetlepels peterselie, de zilveruitjes, ½ eetlepel shoarmakruiden, het knoflookpoeder en 2 eetlepels vocht van de zilveruitjes.
  • 5 Verhit 3 eetlepels Solo Vloeibaar in een hapjespan. Bak hierin de kipshoarma op een hoog vuur 5 minuten en schep geregeld om. Schep de rest van de peterselie erdoor en bak nog 1 minuut.
  • 6 Verdeel de broccoli en shoarma over 4 borden. Leg de aardappeltjes ernaast, snijd ze open en schep in elk een lepeltje zelfgemaakte knoflooksaus. Geef de rest van de saus erbij.

Kipshoarma met broccoli is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kipshoarma met rijkgevulde salade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kikkererwtenshoarma met couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pilav van meergranenrijst met kipshoarma
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wraps met shoarma en salade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept