1000 recepten met ananas
300 g ananas 100 g suiker 100 ml slagroom Ananaslaag Snijd de ananas in kleine blokjes. Karamelliseer de suiker in een pannetje op laag vuur, voeg de ananas toe en laat circa 4 minuten karamelliseren. Breng de slagroom aan de kook en s... bekijk recept »
8 ijsklontjes 2 schijfjes verse gember (geschild) 75 ml cranberrysap 75 ml ananassap1. IJsblokjes in blender of icecrusher fijnmaken of ijsblokjes tussen theedoek leggen en met hamer kapotslaan. Gemberschijfjes en 1 el fijngehakt ijs in lo... bekijk recept »
cayennepeper 2 eetlepels rum sesamzaadjes verse ananas zout1. Haal 12 stukjes verse ananas door 2 eetlepels rum. 2. Kruid met zout en cayennepeper. 3. Wikkel ze elk om met een plakje parmaham en bestrooi met in de pan gebruinde sesamzaadjes. bekijk recept »
0,5 ananas 150 g ananasconfituur 4 hindesteaks 5 cl bruine rum 19 cl wildfond (uit bokaal) 2 koffielepels speculaasspecerijen 1 klontje boter 2 eetlepels olijfolie peper en zout1. Haal het vlees 1 uur op voorhand uit de koelkast. 2. Pel de halve anan... bekijk recept »
0,2 verse ananas 400 ml ananassap 100 g pitloze dadels 300 g vanillekwark 1 keukenmachine of blender1. Verwijder de schil van de verse ananas en snijd de harde kern weg. Snijd het ananasvruchtvlees in blokjes. Doe de ananasblokjes met het ananass... bekijk recept »
1 banaan 400 g half om half gehakt 5 el kokosrasp 3 el paneermeel 1 ei 4 sesambroodjes 1 ananas 1 tomaat 1 rode peper olijfolie om in te bakken Copacabana beach burgers Verwarm de oven voor op 190 º... bekijk recept »
4 schouderkarbonades 1 blik ananasschijven (op sap (565 g)) 150 ml zoete chilisaus (flesje 250 ml) 2 el gembersiroop (flesje 250 ml) 3 el olijfolie1. Wrijf de karbonades in met peper en zout. Laat de ananasschijven in een vergi... bekijk recept »
½ verse ananas 1 el lichtbruine basterdsuiker (zak 500 g) mascarpone (zachte roomkaas, bakje 250 g)1. Steek de barbecue aan. Snijd de halve ananas met kroon in 4 parten en verwijder de kern. Rooster de parten 4-6 min. op de barbecu... bekijk recept »
2 zoete puntpaprika's 300 g kipfilethaasjes 2 el olijfolie 2 el picadillo (specerijenmengsel, blikje) 1 ananas 2 bosuitjes1. Steek de barbecue aan. Gril de puntpaprika’s ca. 15 min. tot het vel zwart blakert. Keer regelmatig. Neem van ... bekijk recept »
0,25 mini-ananas, tot bootje gesneden als garnituur 0,125 rijpe ananas 1 rijpe mango, geschild en ontpit 2 dl yoghurt1. Mix de 1/8 ananas, mango en yoghurt tot een glad mengsel. 2. Serveer meteen, versierd met het ananasbootje. bekijk recept »