1000 recepten met appel
8 rode bieten (voorgekookt)200 g linzen (uit blik)2 friszure appels100 g knolselder1 sjalot1 wortel200 g vastkokende aardappelen200 ml groentebouillon1 el citroensap50 g pinda's200 ml room1 el kerriepoederplantaardige oliepeperzout1. Pel de sjalot en... bekijk recept »
700 g knolselder2 friszure appels (bv Granny Smith)6 el natuuryoghurt2 el walnotenolie1 el citroensap1 el witte wijnazijn1 kl graanmosterd1 el gehakt peterselie (vers)peperzout1. Roer een dressing van het citroensap, de yoghurt, olie, wijnazijn en mo... bekijk recept »
400 g bloedworst1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar)2 appels2 uien (grote)1 eidooierboterzoutuit de molen peper1. Verwarm de oven voor op 200°C. 2. Pel de uien en snipper ze fijn. Smelt wat boter in een pan en voeg de ui toe. Kruid met peper en laat goud... bekijk recept »
1 aardappel (grote)3 wortelen1 pastinaak1 prei1 ui1 appel2 tenen knoflook2 sneden toastbroodpaprikapoederolijfoliepeperzout1. Schil de wortelen, pastinaak, appel en aardappel en snij ze in stukken. Maak de prei schoon en snij ‘m in ringen. Pel en sni... bekijk recept »
2 appels2 peren0.5 citroen (sap van)3 el suiker50 g rietsuiker50 g havermout1 el bloem50 g gesmolten boter ( wat extra)kaneel1. Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter 4 kleine ovenschaaltjes. 2. Schil de appelen en de peren, snij ze in blokjes. Meng ... bekijk recept »
4 appels0.5 knolselder2 stengels selder200 g mimolette-kaas (of cheddar, in plakjes)400 ml room2 eieren125 g rozijnen1 citroen (sap van)boternootmuskaatpeperzout1. Maak de selderijstengels schoon en snij ze in boogjes. Schil de appels, snij ze in par... bekijk recept »
1 granny smith1 blikje krabvlees1 potje cottagecheese1 bosje bieslook0.5 citroen (sap van)poedersuikerzoutcayennepeper1. Laat de cottage cheese uitlekken. Snipper de helft van de bieslook fijn en meng met de cottage cheese. Hou het mengsel luchtig en... bekijk recept »
4 varkensmignonettes500 g krielaardappelen600 g groentemix (vers of diepvries)2 lente-uien2 appels (rode)200 ml cider (of appelsap)100 ml vleesbouillon1 el citroensap2 el olie2 el boter1 kl suikermaïszetmeelpeperzout1. Serveer het vlees met de gebakk... bekijk recept »
400 g risottorijst1 rode appel3 takjes selder1 sjalot2 teentjes knoflook1 l groentebouillon (van 1 blokje)1 glas droge, witte wijn1. Pel en hak de sjalot en de knoflook. Snij de selder fijn. Fruit ze samen glazig in olijfolie met een klontje boter. 2... bekijk recept »
4 peren2 appels40 g fondantchocolade100 g bruine suiker50 g zachte boter0.5 kl kaneelpoeder12 Petit beurre van LU1. Verwarm de oven voor op 180° C. 2. Doe de koekjes in een diepvrieszakje en verkruimel ze met behulp van een deegroller (of fles). ... bekijk recept »