1000 recepten met appel
150 g zachte boter (voor de bodem)100 g fijne suiker250 g bloem1 ei (voor de bodem)snuifje zoutvanille-extract125 g zachte boter (voor de frangipane)2 eieren (voor de frangipane)125 g amandelpoeder (voor de frangipane)125 g poedersuiker40 g bloem120 ... bekijk recept »
1 stuk ossenhaas (ca. 600 g)2 appels250 g zilveruien (diepvries, geblancheerd)200 g eekhoorntjesbrood100 g cantharellen1 rode paprikazonnebloemoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid het vlees met peper en zout en leg het in een ovenscha... bekijk recept »
4 appels50 g gedroogde vijgenboter1 el bruine suiker100 ml appelsap2 el citroensap0.5 kl kaneel80 g speculaasjes50 g bruine suiker60 g gesmolten boter40 g amandelpoeder1. Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter 4 ovenschaaltjes van 12 cm diameter. Sch... bekijk recept »
4 varkenskoteletten100 g fijne bonen1 stronkje broccoli1 courgette2 appels1 el citroensap4 takjes citroentijm4 el graanmosterd3 el paneermeelolijfolieboterpeperzout1. Verwarm de oven voor op 220°C. Spoel de appelen, verwijder het klokhuis en snij in ... bekijk recept »
250 g spekblokjes1 eikenbladsla250 g kerstomaten150 g prinsessenbonen2 appels50 g gemengde noten (studentenhaver)appelazijnpeperzout1. Maak de boontjes schoon en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Laat schrikken in koud water en uitlekken. 2. S... bekijk recept »
4 aardappelen0.5 krop sla1 rode biet (voorgekookt)1 groene appel2 lente-uien1 el gehakt peterselie2 eieren2 el volle yoghurt1 blikje tonijn (natuur)1 el mayonaise1 el citroensapuit de molen peperzout1. Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook... bekijk recept »
8 maatjes (enkel)3 friszure appels2 onbehandelde limoenenhandvol spinazie4 trostomaten (langwerpig)2 el honing1. Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de limoenen met heet water, rasp de schil en pers de vruchten uit. 2. Spoel de appelen en verwijder ... bekijk recept »
20 scampi's (ontdooid)3 stengels selder (in staafjes)1 citroen (geraspte schil en sap van)1 bosje peterselie (steeltjes van)2 groene appels (type granny smith, in fijne staafjes)1 bosje kervel (gespoeld en schoongemaakt)1 el cayennepeper2 el mayonais... bekijk recept »
2 rode appel400 g knolselder400 g pastinaak400 g pompoen1 kg aardappelenolijfolie2 kl rozemarijn (fijngesnipperd verse)2 kl zeezout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een grote bakplaat met bakpapier. 2. Schil de knolselder, de pastinaak en d... bekijk recept »
250 g oude kaas (Brugge Oud)200 g spekblokjes4 stronkjes witloof (grond)1 venkelknol1 bakje tuinkers1 groene appel (grote)2 el pompoenpitten50 ml room1 el notenolie4 el appelsap1 el citroensap1 el honingpeperzout1. Bak de spekblokjes krokant in een p... bekijk recept »