1000 recepten met banaan
Voor 8 tot 10 personen: 250 g heel rijpe bananen 250 g bloem 25 Canderelsticks (of 25 g Canderel poeder) 12,5 g bakpoeder 2 eieren 50 ml olijfolie 1 snuifje zout 65 g gesmolten boter het sap van een sinaasappel de schil van een sinaasappel vanillearo... bekijk recept »
1 rijpe banaan à 175 g, ongepeld 300 ml magere yoghurt 200 g mascarpone 3 eetlepels zoetstof in poedervorm 2 passievruchten, gehalveerd geraspte schil en sap van 1 limoen 25 g pistachenoten, grofgehakt, plus extra voor de garnering 2 eiwitten eventu... bekijk recept »
100 gr boter 175 gr suiker 1 groot ei 2 el bruine rum of sinaasappelsap 1 el melk 1 geprakte banaan 250 gr bloem 1/2 tl bakpoeder 100 gr gehakte pecanoten extra noten voor garneringKlop de boter met de suiker schuimig. Voeg het ei, rum of sap en melk... bekijk recept »
200 g druiven 150 g geitenkaas 3 eetl olie 2 eetl citroensap 2 eetl gepelde walnoten 1 peer 1 krop sla 1 eetl honing peper en zout naar smaak Verdeel de sla, druiven, de partjes peer, de noten en de blokjes kaas over de borden bekijk recept »
1/2 zakje amandelschaafsel (a 45 g) zout 2 kleine uien 1 rode paprika 4 el olie 2 el rozijnen 300 g rijst 1,5 el kerriepoeder 1 kruidenbouillontablet 400 g bieflapjes peper 2 bananen (niet al te rijp) 4 takjes peterselie Uien pellen en fijnsnipperen.... bekijk recept »
1 banaan1 klein blikje kokosmelk (ca. 165 ml) of santen1/2 liter melkcirca 1 eetlepel suiker1 eetlepel citroensap2 kiwi's1. Schil de kiwi's2. Verwijder de schil van de banaan3. Snijd de kiwi's en banaan in stukjes4. Doe de stukjes vruchten met de kok... bekijk recept »
4 appels2 eetlepels citroensap1 banaan4 eetlepels vloeibare honing125 ml crème fraîche (Melkan)50 gram boter (Mediterrane)6 eetlepels suiker25 gram gepelde, ongezoutenwalnoten1. Snijd de geschilde appels in 8 partjes en verwijder de klokhuizen2. Be... bekijk recept »
160 gram bloem1,5 theelepel bakpoedersnufje zout1 theelepel vanillesuiker350 ml melk (Melkan)1 losgeklopt ei1 banaan, in blokjes50 gram pure chocolade, grof gehakt2 eetlepels zonnebloemolie75 gram amandelschaafselpoedersuiker 1. Klop de bloem met het... bekijk recept »
4 bananen2 dl sinaasappelsap1 el gembersiroop1 scheut batida de cocoboter1 sinaasappelschilpure chocolade (schilfers)1. Snij de sinaasappelschil in fijne reepjes. 2. Verhit de boter in een hete pan. Doe er de batida de coco bij en flambeer... bekijk recept »
2 bananen (niet te rijpe)100 g pure chocoladevanille-ijsboter100 ml room1 el honing1. Smelt de chocolade au bain-marie. Roer er de room door. Hou warm. 2. Pel de bananen en snij ze overlangs doormidden. Bak ze kort op de snijkant in de warme boter. S... bekijk recept »